Urejena predsoba z omaro za čevlje

Verjetno imamo vsi enak problem – večkrat na leto si kupimo nov par čevljev, vendar stari še niso tako slabi, da bi jih kar vrgli v smeti. Tako se nam iz leta v leto število čevljev kopiči in kaj hitro se zgodi, da v obstoječo omarico v predsobi vseh parov ne moremo več pospraviti. Zato začnejo čevlji ležati po tleh oziroma jih shranimo v omare v drugih prostorih (v kleteh, garažah itd.), nato pa ko si neke čevlje res želimo nositi, tega para seveda ne najdemo.

Neprimerno shranjevanje čevljem tudi škoduje. Če čevlje preprosto namečemo v omaro, se pogosto drgnejo en ob drugega, kar poškoduje zgornjo plast čevlje, še posebej če so izdelani iz bolj občutljivih materialov. Prav tako shranjevanje v vlažnih prostorih lahko pripelje do plesnenja obutve.

Rešitev teh problemov je lahko čiščenje naših zalog obutve, tako da zavržemo vse pare, ki jih nismo obuli že kar nekaj časa. Druga rešitev pa je nakup nove omare za čevlje. Na trgu je ponudba zares velika in prav gotovo bomo našli primerno omaro, ki jo lahko dodamo v našo predsobo ali pa zamenja kakšno manjšo in manj praktično omaro.

Na kaj moramo paziti pri izbiri? Prva je gotovo kvaliteta omare. Paziti moramo, da je omara izdelana iz kakovostnih materialov, ki so prijetni na otip. Prav tako moramo preveriti, kakšni so spojni elementi, saj le te omogočajo trdno stanje omare. Prav tako preverite odmične spone, saj bomo omaro za čevlje pogosto odpirali. Poleg kakovosti moramo paziti tudi na izgled, saj je običajno predsoba prvi prostor, ki ga naši obiskovalci vidijo v našem stanovanju. Paziti moramo tudi, da se sklada z ostalimi kosi pohištva v prostoru.

Najpomembnejše pa je, da je omara praktična za shranjevanje čevljev. Če nam prostor to dopušča, je dobro, da je omara čim višja, saj to pomeni, da bomo na istem prostoru lahko shranili več čevljev. V primeru, da imamo na voljo le malo globine, je dobro izbrati omarico za čevlje z poklopnimi vrati, ki so običajno globoke od 20 cm dalje, omogočajo pa praktično shranjevanje več parov čevljev. V primeru, da imamo prostora dovolj, lahko izberemo globjo omaro. Glede na to, da so čevlji običajno bolj nizki, je pametno izbrati model, ki ima gostejše police od običajne garderobne omare.