Ugodna ležišča za udobno spanje

Kakovostno ležišče je osnova za udobno spanje. Na žalost pa veliko ljudi ne spi na dovolj kvalitetnih ležiščih in za to obstaja več razlogov. Eden izmed razlogov je ta, da se sploh ne zavedamo, kako slaba je zares naša vzmetnica. Ležišča svoje lastnosti izgubljajo počasi, zato se naše telo na slabšo in slabšo podporo navadi. Ker običajno nimamo kakovosti našega ležišča z ničemer za primerjati, se tolažimo, da pač vedno slabše spimo, ker smo starejši, in še naprej vztrajamo na slabi vzmetnici.

Drugi razlog je finančne narave. Še nedolgo nazaj je veljalo, da je potrebno za kakovostno vzmetnico odšteti od nekaj 100 pa vse do nekaj 1000 EUR. To je za povprečnega prebivalca ob vseh rednih stroških preprosto preveč, zato raje vztrajamo pri stari vzmetnici, dokler res ni popolnoma iztrošena. Ponudba takšnih vzmetnic seveda še vedno obstaja, vendar pa na našo srečo na tržišče vstopajo vedno novi proizvajalci, ki nudijo kakovostne izdelke, svoj prostor na trgu pa si poskušajo izboriti z nižjimi cenami.

Vzmetnica Ortopedik Extra

Te proizvajalci običajno prihajajo iz držav z nižjo ceno delovne sile, kar jim omogoča cenejšo izdelavo vzmetnic. Materiali, ki se za izdelavo vzmetnic uporabljajo, pa pogosto prihajajo iz istih tovarn, kot za vzmetnice visokega cenovnega razreda. Zato nakup poceni ležišča ni vedno slaba ideja, saj lahko za majhen vložek močno izboljšamo kakovost našega spanja.