Prednosti dologoročne uporabe tekalne steze v pisarni

Če ste se kdaj vprašali, zakaj imeti tekalno stezo v pisarni in jo med samim delom tudi dejansko uporabljati, vam posredujemo naslednje:

Glede na raziskavo, ki so jo opravili v Ameriki, so prišli do spoznanja, da vadba med delom dejansko pozitivno vpliva na različne dejavnike. Dokazano je, da se med enostavno in počasno hojo na tekalni stezi, uporabnikom poveča produktivnost, katera pa je bila po približno pol leta merjenja že neprimerljivo večja kot na pričetku raziskave. Poleg omenjenega pa je dokazano tudi, da so ljudje, ki se med delom tudi rekreirajo, bolj prijazni do sodelavcev in nasploh boljše volje od tistih, ki so pri svojem delu statični.

Po zaključku raziskave so prišli do konkretnih rezultatov. In sicer se je v povprečju produktivnost zaposlenega, ki je med delom uporabljal tudi tekalno stezo, povečala za kar 10%, kar so opazili tudi nadrejeni. Vsaka vadba je dobrodošla, še posebno med delom, ki je sicer statično, saj le ta pospeši prekrvavitev možganov in s tem tudi spodbudi oziroma poveča efektivnost posameznika. Omenjeni rezultati so pristni, saj so med raziskavo pod drobnogled vzeli tako aktivne delavce, kot tudi tiste, ki so se med delom rekreirali in obe skupini tudi vseskozi nadzirali.

Vadba na tekalni stezi med delom, ki je pretežno sedeče, se je izkazala za več idealno in je priporočljiva za prav vsakega posameznika. Sčasoma postane ta več kot samo vadba, lahko bi rekli, da postane to način življenja. Marsikdo je v dvomih kako je mogoče opravljati pisarniško delo in hkrati hoditi po tekalni stezi – kako je to mogoče iz vidika motorike? Po rezultatih je na samem pričetku malce zmede, vendar pa se človek hitro prilagodi dani situaciji in kmalu vse skupaj postane precej enostavno in kar je najbolj pomembno – postane sproščujoče!

running-in-the-morning-1538848