Požarna varnost boljša od zavarovanja

Ljudje imamo v modernem času kar precej napačno razumevanje dela zavarovalnic. Predvsem se to vidi takrat, ko ne delujemo preventivno, ker smo mnenja, da če se kaj zgodi, bomo pač uveljavljali zavarovalnino. Pa je to res? Ne, če zavarovanje predvideva, da mora biti urejeno vsaj osnovno, da se zavarovalnina izplača. Pojdimo na bolj konkreten primer. V podjetju pride do požara, požarna varnost v podjetju pa ni urejena, saj so bili odgovorni v podjetju mnenja, da pri njih do požara ne more priti, če pa že pride, pa bodo uveljavljali zavarovalnino, ki jo tako ali tako plačujejo. Vendar pa v tem primeru podjetje zavarovalnine ne bo prejelo, ker požarna varnost ni bila urejena. Zato se res ne hecajte iz požarne varnosti, pa četudi zaposleni ves čas samo sedijo za računalniki, torej se vaše podjetje ne ukvarja z dejavnostjo, ki bi bila nevarna za izbruh požara. Požar namreč lahko izbruhne hitro in to tudi iz takega razloga, da si tudi misliti ne morete.

Požarna varnost obvezna po zakonu

Tudi če ne pride do požara in v vašem podjetju požarna varnost ni opravljena, še ne pomeni, da ste varni in da se vam je splačalo, da požarna varnost ni bila urejena in ni bila strošek. Ne pozabite, če podjetje posluje nekaj let, morate imeti neznosno srečo, da vas ne obiščejo inšpektorji. Ni treba, da je kaj narobe, da inšpektor pride, lahko pride zgolj na kontrolni pregled in če požarna varnost ni urejena v podjetju, potem po vsej verjetnosti tudi kaj drugega ni urejeno, torej se lahko nadejate kar nekaj opozoril ali pa kazni in seveda bo takrat požarna varnost morala biti urejena, kar pomeni, da ne boste čisto nič profitirali.

Požarna varnost ni draga listina

Glede na to, da tvegate, da vas obišče inšpektor, je vsekakor veliko ceneje, da se požarna varnost uredi, hkrati pa se zavedajte, da ta listina ni tako draga, da se vam splača tvegati še dodatno kazen inšpektorja.