Počivalniki za udoben počitek

Vsak uspešen človek vam bo povedal, da je kakovosten počitek pomemben del vsakega uspeha. Med počitkom se naše telo regenerira, glava očisti, naša kreativnost pa poveča. Med počitkom tako dobimo najboljše ideje za rešitve problemov.

Kakšen tip počitka nam najbolj ustreza, je odvisno od vsakega posameznika. Nekaterim najbolj prija sproščen sprehod v naravi, drugi potrebujejo aktivno športno dejavnost ali celo adrenalinska doživetja, veliko izmed nas pa potrebuje le nekaj miru, udoben fotelj in dobro knjigo oziroma TV serijo. Prav za tretjo skupino ljudi je lahko nakup počivalnika odlična poteza.

Klasični fotelji

Fotelj si najpogosteje predstavljamo kot širok oblazinjen stol za eno osebo z nasloni za roko. Običajno je le-ta del sedežne garniture oziroma se stilsko in barvno le-tej prilega. V moderni arhitekturi se klasični fotelji kot deli sedežne garniture sicer nekoliko umikajo, vse več pa je uporabe foteljev modernih oblik drznih barvnih kombinaciji, s katerimi notranji oblikovalci popestrijo prostor.

Počivalniki z relax funkcijo

Določeni modeli počivalnikov so opremljeni s t.i. relax funkcijo. Le-ta omogoča, da se spusti naslon fotelja v skoraj ležeč položaj, hkrati pa se dvigne opora za noge. S tem dosežemo še večje udobje pri sedenju. Določeni modeli so opremljeni s posebno ročico, s katero sprožimo relax funkcijo, pri drugih modelih pa se relax funkcija sproži enostavno z potiskom naslona proti nazaj. Boljši modeli so opremljeni z električno nastavljivo relax funkcijo, pri kateri si naklon naslona nastavimo s pomočjo daljinskega upravljalnika. Električni počivalniki so pogosto opremljeni tudi s funkcijo pomoči pri vstajanju, pri kateri se celoten počivalnik dvigne gor in rahlo naprej, da olajša vstajanje.

Počivalnik Diego

Masažni počivalniki

Počivalniki so pogosto opremljeni tudi z masažno funkcijo. Obstaja več vrst masažnih funkcij – določeni modeli so opremljeni z vibracijskimi motorji, drugi modeli masirajo s pomočjo različno postavljenih valjčkov.