Najbolj pogosta strešna kritina danes

Prav gotovo smo vsi že opazili, da se v današnjem času vse več pojavlja drugačna strešna kritina, kot smo jo bili navajeni videvati v preteklosti. Zakaj pa je strešna kritina danes toliko drugačna, pa obstaja zelo dober razlog. Danes ni več potrebe po tem, da bi vsaka kritina bila narejena iz težke opeke, kot je to bilo v preteklosti. Danes je kritina postala bistveno bolj moderna. Skoraj že vsaka peta strešna kritina, ki jo lahko vidimo, ko se sprehajamo po cesti, bo narejena iz pločevine in drugih elementov, ki so skrbno vmešani v ali pa posipani na samo pločevino. Poglejmo pa si, zakaj je to tako uporabno.

Zakaj je pločevinasta strešna kritina danes tako drugačna?

Z evolucijo preprosto pridemo do boljših in trpežnejših materialov, ki jih človek zna izkoristiti. No, to evolucijo pa je doživela tudi strešna kritina, ki se danes uporablja za pokrivanje streh. Material, kot smo že rekli, je preprosto pločevina, ki pa ima v sebi tudi raznorazne dodatke. Ti dodatki so lahko kamen ali kaj podobnega, to pa zagotovi, da je strešna kritina bistveno lažja in ne nazadnje tudi veliko bolj trpežna od tiste klasične opečnate kritine. To je še posebej uporabno zato, ker zdaj sama streha ne bo več tako težka. To pa pomeni, da bo ostrešje veliko manj obremenjeno in v primeru požara se streha ne bo vsula v samo hišo ali stanovanjski objekt.

Moderna kritina je tudi bolj praktična

Prav tako pa moramo poudariti, da je strešna kritina iz pločevine zelo trpežna in tudi sama menjava le-te je bistveno bolj praktična kot kadarkoli doslej. Pločevinasta strešna kritina preprosto ostane na strehi. Le-te ni treba snemati s strehe, ampak novo kritino preprosto položimo čez staro. Za konec pa lahko le še omenimo, da je taka strešna kritina tudi bistveno boljša izbira, če želimo zadušiti zunanji zvok, saj je kritina narejena tako, da zvoka ne prevaja v sam dom.