Moderne sedežne garniture za vsak dom

Dnevna soba predstavlja enega izmed najbolj pomembnih prostorov v vsakem domu. Gre za prostor, kjer preživimo veliko svojega prostega časa, običajno pa je tudi središče druženja z družino in prijatelji. Sedežna garnitura pa vsekakor predstavlja osrednji element dnevne sobe, zato je pomembno, da izberemo pravilno.

Pri izbiri sedežne garniture moramo premisliti 4 ključne faktorje: kakovost izdelave, velikost, stil in barva ter dodatne funkcije. V nadaljevanju bomo namenili nekaj besed vsakemu izmed teh faktorjev.

Kakovost garniture

Kakovostno izdelana garnitura nam bo služila dolgo časa, hkrati pa nam bo vsakodnevno prinašala zadovoljstvo. Prvi pogoj je, da ima sedežna garnitura trdno izdelan okvir. Nato je pomembna sestava sedišča. Pri izdelavi sedišča lahko proizvajalci uporabijo vzmeti, ali pa sedišče izdelajo le iz pene. Seveda tudi sedišča iz pene med seboj niso enaka, saj obstajajo različne kakovosti pene. Še najbolj pomembno pa je, kakšen material je uporabljen pri tapiciranju. Kakovostno blago bo enostavno za vzdrževanje in ne bo že v nekaj mesecih kazalo znakov obrabe.

Velikost

Na trgu najdemo številne modele sedežnih garnitur različnih velikosti in tipov. Garnitura je lahko v obliki črke L, U ali pa kot samostojen trosed oziroma dvosed. Pri izbiri velikosti garniture moramo paziti na dimenzija prostora, kamor imamo namen sedežno garnituro postaviti, hkrati pa moramo premisliti tudi, koliko oseb bo garnituro uporabljalo. Če imamo veliko družino ali pa k nam na obisk pogosto pride veliko oseb, moramo izbrati večjo garnituro, da se bodo lahko vsi udobno namestili.

Stil in barva

Ponudba sedežnih garnitur je zares široka in vsak lahko najde kaj primernega zase. Pri tem moramo paziti, da garnituro stilsko in barvno uskladimo z ostalimi elementi v prostoru. To je še posebej pomembno v bolj modernih stanovanjih, ki pogosto združujejo dnevno sobo, jedilnico in kuhinjo v en velik odprt bivalni prostor. V takšnih prostorih moramo paziti tudi na stilsko usklajenost z elementi v drugih združenih prostorih.