Moderne kuhinje

Trendi glede kuhinjskega pohištva so se v zadnjih letih močno spremenili. Če so še pred nekaj leti prevladovale kuhinje zaobljenih linij in v barvah lesa (predvsem češnje in bukve), je danes moda popolnoma drugačna. Prevladujejo čiste, enostavne linije, ki kuhinji prinašajo eleganco in skandinavski pridih.

Tudi kar se tiče barv, so tredni drugačni. Moderne so predvsem svetle in nežne barve, velik poudarek pa je na belih kuhinjah. Ob kuhinjah, ki so čist v beli barvi, vse bolj v ospredje prihajajo kombinacije stranic in pultov v barvi lesa ter front omaric v beli barvi ali barvi magnolije.

Nola bela (1)

 

Tisti bolj drzni pa si privoščijo tudi kuhinje v beli barvi, ki pa jih popestrijo samo z nekaj dodatki v izredno živih barvah.

S56-57_Laser416_S_13546_Salsa

Da pa bi dosegli še bolj čiste linije, v ospredje vse bolj prihajajo tako imenovane brezročajne kuhinje, ki nimajo klasičnih ročajev, ampak le let-te bodisi skriti v rob vrat omarice ali pa se vrata odpirajo po tako imenovanem “touch-on” sistemu, torej da vrata rahlo potisnemo notri, nato pa se sama odprejo.

S58-59_Laser416_M_13534_14

 

Seveda pa pri sodobnih kuhinjah ni vse v barvah in dizajnu, ampak je velik poudarek tudi na funkcionalnosti. Prav zato se v modernih kuhinjah pogosto uporabljajo razni dodatki, ki nam močno olajšajo delo v kuhinji in celotno izkušnjo naredijo še bolj prijetno. S99_10_PORT_12752