Mobilne hiške na Hrvaškem

V zadnjih letih so mobilne hiške postale zelo popularen način preživljanja dopust in tudi Slovenci se radi odpravimo v kakšno mobilno hiško, saj ima to kar nekaj pozitivnih lastnosti za naš dopust.

Eden izmed glavnih razlogov za veliko popularnost mobilnih hišic je tudi razvitost ponudbe na Hrvaškem. Mobilne hiške na Hrvaškem so že prisotne v vseh večjih kampih, tako da lahko v vsakem od njih izbiramo tudi takšno obliko namestitve. Preko zgornje povezave si lahko ogledate ponudbo, ki jo najdete v različnih regijah, si ogledate cene in druge informacije v povezavi s hiškami.

Mobilne hiške so najverjetneje priljubljene med Slovenci tudi zaradi tega, ker so neka kombinacija med bivanjem v kampu in apartmaju. Slovenci že od nekdaj radi kampiramo in po najnovejših podatkih kar okoli 40% Slovencev preživi svoj dopust na Hrvaškem v kampu. Mogoče so k temu odstotku prispevale tudi mobilne hišice, saj je, kot že rečeno, bivanje v njih zelo popularno.

adriatic-kamp-lanterna-mobilne-hisiceNa drugi strani pa imajo mobilne hiške več prostora, kot ga ima prikolica ali šotor. Po tej strani spominjajo na bivanje v apartmaju. Večina hišk je opremljena z dvema spalnicama, kopalnico, kuhinjo, jedilnim kotom in pokrito teraso pred hiško, ki je idealna za večerno in jutranje posedanje. Mobilne hiške na Hrvaškem so večinoma v kampih, kjer je naravno okolje, kar je še ena izmed prednosti bivanja v njih. Običajno je okoli dovolj sence, morje in plaže so blizu, prav tako pa tudi v kampih poskrbijo za dogajanje in vso ostalo potrebno infrastrukturo, kot so trgovine, kavarne, kioski restavracije ipd.

Združitev bivanja v naravnem okolju in na dovolj velikem prostoru je tako odlična kombinacija za dopust, kar dokazujejo tudi kampi, ki so se temu prilagodili. Večina kampov na Hrvaškem, ki že ima mobilne hišice, povečuje njeno število. Tisti kampi, ki jih še nimajo, pa jih postopoma dodajajo. Prednost mobilnih hišk je tudi v potrebnih gradbenih dovoljenjih, saj je je potrebnih veliko manj. Tako ne najdemo hišic samo v velikih kampih, ampak tudi na manjših privatnih zemljiščih, kjer se lahko dobra lokacija ob morju odlično izkoristi.

Slovenci pa smo lahko pri tematiki mobilnih hišic ponosni še na eno stvar in sicer, da so ravno hiške slovenskega izdelovalca med najbolj priljubljenimi in uporabljenimi na Hrvaškem. Mobilne hiške Adria prevladujejo v Hrvaških kampih in novosti iz podjetja nakazujejo, da bo tako tudi v prihodnjih letih.

V kolikor sami še niste preživeli dopusta na tak način, vam ga vsekakor priporočamo. Glede cene je bolje izbrati datume izven glavne sezone, saj so v juliju in avgustu hiške bistveno dražje. V juniju in septembru pa lahko mobilne hiške na Hrvaškem najamemo tudi po zelo ugodni ceni.