Lesene kocke ali lego-kocke?

Lego kocke so večne. So privlačne, barvite, zabavne in na trgu obstojne že cela desetletja. Obstaja res neomejeno lego kock, ki jih lahko kupite, od različnih motivov, velikosti ter tudi barvnih kombinacij. Že dolga leta so poleg popularnih lego kock na trgu zelo aktualne tudi lesene kocke, ki so otrokom, predvsem malčkom zelo zanimive zaradi strukture lesa ter različnih možnosti igranja.

V tem članku bomo predstavili nekaj ključnih razlik med lesenimi ter LEGO kockami.

Material

lesene-kocke-philipLego kocke so narejene iz ABS plastike, ki je varna za uporabo in tudi dovolj odporna, da zdrži igranje otrok, ki niso vedno nežni pri svojih igrah. Lesene kocke, kot že samo ime pove so narejene iz naravnega materiala – lesa, lahko so kompletno naravne brez barvanja ali laka. Pri tej točki, je ključno da otroci obožujejo les a hkrati tudi plastične lego kocke, saj so zelo zanimive in se zložijo in sestavljajo lahko kamorkoli.

Uporabnost

Na trgu obstaja raznolika izbira lesenih kock, ki jih lahko kupite v različnih motivih kot so kmetija, gasilci, mesto, živalski vrt ter še mnogo več. Takšne kocke imajo neomejeno načinov igranja in pri otrocih spodbujajo razvijanje motoričnih sposobnosti. Prav tako pri lego kockah obstaja veliko različnih tem in motivov, ki se sproti dopolnjujejo in s tem domišljija ne pozna meja. Tako lesene kot tudi lego kocke so na voljo v različnih velikostih za posamezne starostne skupine.

Cena

Razlika v ceni je velika. Lesene kocke so mnogo cenejše v primerjavi z lego kockami, ki predvsem zaradi svoje znamke pomenijo kar konkreten zalogaj za starše, če otroci želijo imeti celotne komplete in motive, ki jih pri lego kockah res ne manjka. Kocke iz lesa so na voljo že za 10€ za cca. 50 kosov.