Ko se dela obnova strehe, razmislite kam s staro kritino

Obnova strehe sama po sebi načeloma ni tako težka za vse tiste, ki to delajo vsak dan. Pa tudi ko človek gleda, kaj počnejo, ne izgleda težko. Pač se obnova strehe začne z odstranitvijo stare kritine, kar je načeloma enostavno, potem pa se to nadaljuje glede na želje stranke, torej ali se zamenja samo kritina ali pa tudi celotna izolacija in ostrešje. Vendar pa ne glede na to, da obnova strehe izgleda najbolj enostavna ravno v prvem koraku, pa tu tiči dodaten problem, to je kam s staro kritino. V splošne odpadke ne gre, edino na odpad oz. smetišče jo lahko odpeljete, vendar pa se je zagotovo najbolj smiselno dogovoriti, da krovec tudi odpelje na ustrezno deponijo staro kritino.

V kolikor obnova strehe zahteva zamenjavo azbestne kritine, resnično pazite kaj in kako boste ravnali

Menjava azbestne kritine je zelo tvegana, nevarna in lahko tudi tako zelo nevarna, da povzroči neozdravljivo bolezen, ki povzroča tudi zgodnejšo smrt. Zato ravnanje s to streho resnično prepustite le strokovnjakom, ki se bodo praviloma tudi dogovorili na smetišču, da prevzamejo azbest, hkrati pa bodo tudi znali pravilno in strokovno ter usposobljeno s takšno kritino ravnati. Vsekakor pa, več kot se zadržujete v bližini azbesta, slabše je za vaše zdravje, saj je ravnanje v naprej predpisano, saj se le na ta način lahko zagotovi pravilno in ustreznejšo odstranjevanje in tudi odvoz. Kritino je namreč treba zaviti tudi v folijo in jo na smetišču odločiti točno tam, kjer ji je namenjeno mesto.

Ne glede na to, ali imate azbest ali pa, zavedajte se, da je najbolje, da se obnova strehe s strani usposobljenih strokovnjakov, saj bo obnova strehe tako prav gotovo pravilno narejena, kritina bo pravilno položena, prav tako bo urejena tudi izolacija in pa konstrukcija. Zato, resnično ne razmišljajte več, če je obnova strehe smiselna, pokličite najboljšega krovca, ki vam bo znal tudi svetovati in to bo še najboljša odločitev.