IQ test za odrasle

IQ test za odrasle se ne razlikuje prav veliko od testa inteligence za otroke. Razlikuje se predvsem namen testiranja. IQ test za odrasle se največkrat uporablja za ugotavljanje sposobnosti opravljanja določenih poklicev. Ker imamo ljudje različne prirojene sposobnosti nismo vsi primerni za vse poklice, ne glede kako inteligentni smo.

Teste prav tako uporabljajo številni delodajalci, ki potrebujejo v svojih vrstah kader s specifičnim setom znanja in inteligence. Potreba po takšnem kadru je tako v zasebnem kot v javnem sektorju.

glasses-1418844So IQ testi natančni?

IQ testi so lahko relativno natančni. Ker lahko na rezultate testa vplivajo številni zunanji dejavniki, so rezultati razlikujejo od primera do primera.

IQ testi merijo samo nekatere vrste inteligence in sposobnosti. Medtem, ko so na testih na preizkušnji prostorska predstava, spomin, matematične in analitične sposobnosti. Pogostokrat pa je zanemarjena čustvena, umetniška in vodstvena inteligenca.

Medtem, ko IQ test za odrasle lahko pokaže nivo vaše inteligence, le ti niso povsem zanesljivi. Če se boste odločili za, da opravite test, vzemite rezultate z nekoliko rezerve.

Kako opraviti IQ test?

IQ test za odrasle lahko opravite na več načinov. Večina testov opravljajo različne učne in poslovne ustanove, ki pa niso na voljo navadnemu smrtniku. K sreči lahko test opravite tudi drugje.

Zanesljiv IQ test za odrasle lahko opravite pri društvu Mensa. Mensa je največje in najstarejše društvo ljudi z visokim inteligenčnim kvocientom na svetu. In že kar nekaj let obstaja Mensa društvo tudi pri nas.

Test pri društvu Mensa vas bo stal cca 25€. Ko boste opravili test in če bo rezultat dober, se boste lahko pridružili društvu. V kolikor boste dosegli vsaj 148 točk po Cattellovi lestvici, oziroma 132 točk po Culture Fair lestvici.

IQ test za odrasle bolj informativne narave lahko opravite tudi na spletu. Zanesljive IQ teste v slovenščini je težko najti, še posebej brezplačne. Pri večini zanesljivih testov na spletu je test brezplačen, vendar je treba plačati, da vam pokažejo rezultate.

Na spletni strani http://iqtest.si lahko opravite test povsem brezplačno, brez skritih namenov. Na testu morate v 30 minutah odgovoriti na 30 vprašanj, ki so jih sestavili tuji člani Mensa društva. Rezultat pa boste videli takoj po opravljenem testu, brez potrebe po vpisu vašega emaila.