Goji jagode poznane tudi kot volčje jagode

Goji jagode se drugače imenujejo tudi volčje jagode, ki uspevajo na zimzelenih grmih, na visokih legah Himalaje, Mongolije in Kitajske. Zelo priljubljene so med zeliščarji in tudi med zdravniki tradicionalne kitajske medicine. Aqurvede jih uporabljajo že več kot 6000 let. Goji jagode imajo so dober vir antioksidantov.

Najbolj cenjene so predvsem zaradi visoke hranilne vrednosti, saj vsebujejo 18 različnih aminokislin, vitamine A, C, E, B1, B2, B6. Poleg vsega naštetega Goji jagode vsebujejo tudi kalcij, baker, cink, magnezij, fosfor, železo, selen in so celo tudi eden najboljših virov karotenov. Vsebovale naj bi jih celo več kot korenje. Vse to so razlogi, da se volčje jagode morda lahko celo dnevno znajdejo na vašem jedilniku pri različnih jedeh.

Goji jagode so priporočljive v vsakdanjem jedilniku

dried-goji-1325179Ker so Goji jagode eden izmed najbogatejših virov antioksidantov, jih vse bolj priporočajo. Izboljšujejo vid ter celoten imunski sistem. Znižujejo tudi holesterol, krvni talk, povečujejo telesno energijo, uravnavajo prebavo, pomagajo pri znižanju telesne teže in blagodejno vplivajo na delovanje celotnega telesa.

Njihovi zdravilni učinki so številčni, pomagali pa vam bodo pri ohranjanju zdravega telesa. Nudijo vam lahko tudi vlažnost in prožnost kože, zaradi svojih naravnih hidrantov. Zdravje je v življenju vsakega človeka zelo pomembno, zato je potrebno zanj vsakodnevno pravilno skrbeti. Najbolje je, če je ohranjanje zdravega telesa poteka na naraven način, brez drugih zdravstvenih pripomočkov. Skrbite za svoje zdravje z naravnimi sestavinami in zdravili in se vsakodnevno veliko gibajte.

Kako uživate Goji jagode?

Goji jagode lahko uživate naravno ali pa jih lahko tudi namočite v vodo. Nekateri jih celo uporabljajo pri pripravi različnih smoothijev, pri peki raznih slaščic in pripravi drugih različnih jedi. Posledično pa jih lahko zaradi različnih možnosti uporabe lahko uživate vsakodnevno, saj vam bodo tako nudile večje zdravilne učinke.

Goji jagode so vam na voljo v prodajalnah z naravnimi in zdravilnimi izdelki, najdete pa jih lahko tudi preko spleta. Zasledili jih boste pod naslovom Goji jagode in pa Goji jagode iz ekološke predelave. Te se razlikujejo le po tem, da so Goji jagode v prodajalni nekoliko cenejše, kot pa Goji jagode iz ekološke predelave.

&nbsp