Garderobne omare za vsak žep

Urejen in čist dom nam omogoča, da se ob vrnitvi domov po napornem dnevu zares lahko sprostimo in odpočijemo. Da pa pospravljanje in čiščenje ni prevelik napor in stres, pa moramo poskrbeti za ustrezno organizacijo naših predmetov. Prvi korak pri organizaciji je vsekakor čiščenje – vsaj nekajkrat na leto se je treba znebiti stvari, ki jih ne potrebujemo oziroma uporabljamo več. Te stvari lahko prodamo prek različnih spletnih portalov in si tako celo prislužimo denar za kakšno prijetno večerjo, jih podarimo ali pa zavržemo.

Ko imamo izbor predmetov, ki jih zares potrebujemo, si moramo urediti primeren prostor za shranjevanje. V stanovanju je to običajno garderobna omara, različni poličniki ali pa predalniki in komode. V primeru, da obstoječa omara ni več v najboljšem stanju, ni ustreznih dimenzij, ali pa preprosto notranja razporeditev ne ustreza več našim potrebam, je najbolj, da si privoščimo novo omaro.

Pri nakupu garderobne omare moramo biti pozorni na sledeče stvari. Prva je vsekakor ustrezna dimenzija. Če bo omara prevelika za naš prostor, se bodisi ne bo prilegala, ali pa bo prostor preveč utesnila. Premajhna omara po drugi strani ne nudi optimalne količine prostora za shranjevanje. Pomembna stvar pri nakupu omare je, da pazimo na višino – cenejši tipi omar so pogosto nizki, kar nam po nepotrebnem zmanjša količino prostora za shranjevanje. Načeloma višja kot je omara, boljša je.

Pri nakupu omare je pomembna tudi notranja razporeditev. Proizvajalci uporabljajo različne načine opremljanja notranjosti – pri nekaterih proizajalcih je notranjost omare “prazna”, omogočajo pa dokup elementov notranjosti (police, obešalne palice, notranji predalniki). Spet drugi proizvajalci nudijo omare že v osnovi polno opremljene, tretji pa določene elemente že serijski priložijo omari, ponujajo pa še opcijo dokupa. Pri primerjavi cen različnih ponudnikov je tako zelo pomembno, da primerjamo cene z podobno opremljeno notranjostjo omare.

Pozorni moramo biti tudi na kakovost izdelave. Veliko proizvajalcev z namenom nižanja cene uporablja slabe materiale, tanke iverne plošče in slabo okovje. Pozorni moramo biti tudi na debelino polic, saj se tanke police pri nekoliko večji obremenitvi ukrivijo.

Seveda pa ne smemo pri nakupu paziti tudi na to, da se omara stilsko vklopi v naš ambient, saj bo v nasprotnem primeru moteč element celo življensko dobo omare, ki pa ni kratka.