Če polaganje tlakovcev ne opravite dobro

Za urejanje okolice lahko rečemo, da izgleda enostavno in da bi ga lahko opravil vsak, ki ima voljo, vendar pa kljub temu to ni tako. Še posebej za polaganje tlakovcev lahko rečemo, da izgleda enostavno, ampak če je kaj zahtevno, potem je to polaganje tlakovcev. napake se sicer ne vidijo takoj, po dveh, treh ali pa petih letih pa se napake že vidijo. Sicer je obdobje odvisno od lokacije, kjer se objekt nahaja, vendar pa v okolici Ljubljane, ki je precej mokra, vsekakor polaganje tlakovcev ni enostavno in se napake vidijo že nekje po dveh zimah, če so res velike. Lahko so tlakovci zamaknjeni, lahko so privzdignjeni ali pa se celo zlomijo ali pa se naredijo jame. Vse to so znaki, da ste nekaj naredili v postopku polaganja.

Kaj narediti, če polaganje tlakovcev ni dobro

Če polaganje tlakovcev prvič ni bilo pravilno položeno in so vidne sledi napak, lahko bodisi vse skupaj pustite ali pa se odločite za ponovno polaganje. Vendar če se odločite za ponovno polaganje, nikar ne delajte tega sami, saj če boste tlakovce samo znova položili, ne boste nič kaj veliko naredili. Že naslednje leto bo enako. Za polaganje tlakovcev morajo biti tudi idealne razmere, da traja nekje en mesec, zato se je najbolj idealno odločiti za to poleti, da bo podlaga pravilno pripravljena. Če bo preveč mokra ne bo dobro in če bo preveč suha tudi ne bo dobro. Prav tako pa se odločite za vse možne materiale, ki vam jih strokovnjaki predlagajo, saj če ne drugega, se bodo naredile kolesnice, kar pa spet lahko moti.

Polaganje tlakovcev nikoli ni končano

Tudi če se vam zdi, da po tem, ko bo polaganje tlakovcev dokončno opravljeno in bo vse tako, kot vam je všeč, pa to še ne pomeni, da ste končali z delom. velikokrat, prevečkrat in mnogo pogosto se potem pojavi mah med tlakovci. Če si tega ne želite, vsako leto tlakovce sperite z vodo pod pritiskom in nato uporabite še mivko, ki so jo nanese med tlakovce, ki dejansko preprečuje pojav mahu.